Naszym celem jest Twój sukces!

 

 

Z wielką przyjemnością informujemy iż nasza firma realizuje w powiecie międzychodzkim  projekt pt "Akademia Gastronomii"

Kwota dofinansowania: 365093,41 pln

Czas realizacji:  od 1.03.2022 do 30-06.2023

Cel: Podniesienie kwalifikacji i kompetencji wśród min 32 (20K12M) uczniów/ uczennic oraz 2 nauczycieli (1K1M)

Kierunek: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

Miejsce: Zespół Szkół Technicznych w Międzychodzie

Grupa docelowa:  40 (25K15M) uczniów , 2 nauczycieli (1K1M)

Zadania:

- staże uczniowskie, dzięki nawiązaniu współpracy z lokalnymi pracodawcami

- zajecia oraz kursy rozwijające kompetencje kluczowe (warsztaty kulinare, barmańskie, savoir- vivre, kuchnie różnych regionów)

- zajecia dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych (zajęcia rozwijające z j.niemickiego)

- doradzctwo zawodowe i przeprowadzenie  staży uczniowskich 

- doposażenie 1 pracowni kształcenia praktycznego w niezbędne sprzęty gastronimiczne oraz artykuły kuchenne

- objęcie  wsparciem 2 nauczycieli (1K1M) kształcenia zawodowego szkoleniami i kursami 

 

AKTUALIZACJA z dnia 22.11.2022

W dniach 29-30.10.2022 przeprowadzono kurs zewnętrzny dla 2 nauczycieli zawodu z ZST W Międzychodzie.

Nazwa kursu - Carving - Ilośc godzin - 24 h na UP

 

AKTUALIZACJA z dnia 03.01.2023

- W dniach 5-6.11.2022 Odbył sie kurs zewnętrzny " Barista" dla  30 UP  z ZST w Międzychodzie - ilość godzin 16 h na UP

- W dniach 12-14.11.2022 przeprowadzono kurs zewnętrzny dla 2 nauczycieli zawodu z ZST W Międzychodzie. Nazwa kursu "Savoir Vivre" - 24 h na UP

 

- W dniach 18-20.11.2022 Odbył się kurs zewnętrzny " Kurs Barmański " dla 30 UP z ZST w Międzychodzie ilość godzin 20 h na UP

- W dniach 26-27.11.2022 Odbył sie kurs zewnętrzny "Kuchnia Polska" dla 20 UP z ZST w Międzychodzie - Ilośc godzin - 16 h na UP

 - W dniu 24.11.2022  rozpoczęły się wewnętrzne zajęcia z j.niemieckiego dla UP 

- W dniu 26.11.2022  rozpoczął się wewnętrzny kurs dla UP  pt 'Gotuje najlepiej jak umiem"

 - W dniach 26-27.11.2022  rozpoczął się wewnętrzny kurs dla UP  pt 'Savoir Vivre - zawodowy'

- W dniu 27.11.2022  rozpoczął się wewnętrzny kurs dla UP  pt 'Wizaż na talerzu'

 

AKTUALIZACJA z dnia 05.01.2023

- W dniach 31.01.2023 - 01.02.2023 odbedzie się zewnętrzny kurs barmański dla 2 nauczycieli zawodu. Kurs odbedzie sie w Krakowie  w siedzibie firmy szkoleniowej. Europejskie Centrum Gastronomii
os. Albertyńskie 1-2/13 31-851 Kraków

- W dniach 02-02.2023- 03.02.2023 odbędzie się zewnetrzny kurs dekorowania potraw dla 2 nauczycieli zawodu. Kurs odbedzie się pod adresem ul. Łany 5a, 32-020 Wieliczka.

- W dniach 18-19.02.2023 odbedzie się kurs  zewnetrzny "Kuchnia hiszpańska"  dla 20 UP z ZST w Miedzychodzie. Kurs odbedzie się w ZST w Miedzychodzie.

AKTUALIZACJA z dnia 09.01.2023

- W dniu 28.01.2023 w ZST w Miedzychodzie odbedzie się kolejna cześć kursu dla UP pt. " Wizaż na talerzu"

- W dniu 18.02.2023 w ZST w Miedzychodzie odbedzie się kolejna cześć kursu dla UP  pt. " Savoir vivre zawodowy"

- W dniu 04.03.2023 w ZST w Międzychodzie odbedzie sie kolejna część kursu dla UP pt. 'Savoir vivre zawodowy"

AKTUALIZACJA z dnia 10.03.2023

Poniżej publikujemy harmonogramy na najbliższe miesiące realizacji projektu:

Marzec:

dieta cud - miód 11.03.2023 11.00-13.15 (3)
gotuję najlepiej jak umiem 11.03.2023 13.30 - 15.00 (2)
dieta cud - miód 18.03.2023 09.30-11.00 (2)
gotuję najlepiej jak umiem 25.03.2023 11.00 - 12.30 (2)

 

savoir-vivre 04.03.2023 12.00 - 13.30 (2) 
wizaż na talerzu 11.03.2023 09.30 - 11.00 (2)
gotuję najlepiej jak umiem 11.03.2023 08.00 - 09.30 (2)
dieta cud - miód 18.03.2023 11.00 - 12.30 (2) 
wizaż na talerzu 18.03.2023 09.30 - 11.00 (2)
dieta cud - miód 25.03.2023 09.30 - 12.30 (4) 

 

wizaż na talerzu 11.03.2023 11.00 - 12.30 (2)
wizaż na talerzu 18.03.2023 08.00 - 09.30 (2)

 

savoir-vivre 04.03.2023 10.30-12.00 (2) 
savoir-vivre 11.03.2023 08.00-09.30 (2)
dieta cud-miód 11.03.2023 09.30-11.00 (2)
dieta cud-miód 18.03.2023 12.30 -14.00 (2)
dieta cud-miód 25.03.2023 08.00-09.30 (2)

 

Kwiecień:

Warsztaty barmańskie 01.04.2023 11.00 -13.15 (3)
Warsztaty barmańskie 15.04.2023 11.00 - 12.30 (2)

 

dieta cud - miód 01.04.2023 08.00 - 09.30 (2)
wizaż na talerzu 15.04.2023 08.00 - 09.30 (2)
gotuję najlepiej jak umiem 15.04.2023 09.30 - 11.00 (2)
savoir - vivre 22.04.2023 08.00 - 09.30 (2)

 

wizaż na talerzu 01.04.2023 08.00 - 09.30 (2)
gotuję najlepiej jak umiem 01.04.2023 09.30 - 11.00 (2)
dieta cud - miód 15.04.2023 08.00 - 09.30 (2)
savoir - vivre 22.04.2023 09.30 - 11.00 (2)

 

gotuję najlepiej jak umiem 01.04.2023 11.00 - 12.30 (2)
gotuję najlepiej jak umiem 15.04.2023 11.00 - 11.45 (1)

 

dieta cud-miód 01.04.2023 09.30 - 11.00 (2)
dieta cud-miód 15.04.2023 09.30 - 11.00 (2)
savoir - vivre 22.04.2023 11.00 - 12.30 (2)

 

 

Szanowni Uczestnicy/czki projektu!

Informujemy, że w oświadczeniu uczestnika w pkt. 1 powinna widnieć prawidłowa nazwa administratora danych osobowych w odniesieniu do zbioru Wnioskodawcy WRPO 2007-2013 i 2014-2020 tj. Województwo Wielkopolskie z siedzibą przy al. Niepodległości 34, 61-714 Poznań.

 

Szanowni Uczestnicy/czki projektu!

Informujemy, iż z dniem 1 maja rozpoczynają się staże uczniowskie. Staże będą realizowane do 10 uczniów w terminie od 1 do 26 maja, w godzinach od 7 do 19 w Domu Pomocy Społecznej Piłka-Zaniemyślin, pod adresem: Zamyślin 2A, 64-400 Międzychód 

 

 

Harmonogram konkursów

Rozpoczęcie konkursu
Zakończenie konkursu

Nasi partnerzy