Z wielką przyjemnością informujemy iż nasza firma realizuje w powiecie międzychodzkim projekt pt "Akademia Gastronomii"
Kwota dofinansowania: 365093,41 pln
Czas realizacji: od 1.03.2022 do 30-06.2023
Cel: Podniesienie kwalifikacji i kompetencji wśród min 32 (20K12M) uczniów/ uczennic oraz 2 nauczycieli (1K1M)
Kierunek: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
Miejsce: Zespół Szkół Technicznych w Międzychodzie
Grupa docelowa: 40 (25K15M) uczniów , 2 nauczycieli (1K1M)
Zadania:
- staże uczniowskie, dzięki nawiązaniu współpracy z lokalnymi pracodawcami
- zajecia oraz kursy rozwijające kompetencje kluczowe (warsztaty kulinare, barmańskie, savoir- vivre, kuchnie różnych regionów)
- zajecia dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych (zajęcia rozwijające z j.niemickiego)
- doradzctwo zawodowe i przeprowadzenie staży uczniowskich
- doposażenie 1 pracowni kształcenia praktycznego w niezbędne sprzęty gastronimiczne oraz artykuły kuchenne
- objęcie wsparciem 2 nauczycieli (1K1M) kształcenia zawodowego szkoleniami i kursami
AKTUALIZACJA z dnia 22.11.2022
W dniach 29-30.10.2022 przeprowadzono kurs zewnętrzny dla 2 nauczycieli zawodu z ZST W Międzychodzie.
Nazwa kursu - Carving - Ilośc godzin - 24 h na UP
AKTUALIZACJA z dnia 03.01.2023
- W dniach 5-6.11.2022 Odbył sie kurs zewnętrzny " Barista" dla 30 UP z ZST w Międzychodzie - ilość godzin 16 h na UP
- W dniach 12-14.11.2022 przeprowadzono kurs zewnętrzny dla 2 nauczycieli zawodu z ZST W Międzychodzie. Nazwa kursu "Savoir Vivre" - 24 h na UP
- W dniach 18-20.11.2022 Odbył się kurs zewnętrzny " Kurs Barmański " dla 30 UP z ZST w Międzychodzie ilość godzin 20 h na UP
- W dniach 26-27.11.2022 Odbył sie kurs zewnętrzny "Kuchnia Polska" dla 20 UP z ZST w Międzychodzie - Ilośc godzin - 16 h na UP
- W dniu 24.11.2022 rozpoczęły się wewnętrzne zajęcia z j.niemieckiego dla UP
- W dniu 26.11.2022 rozpoczął się wewnętrzny kurs dla UP pt 'Gotuje najlepiej jak umiem"
- W dniach 26-27.11.2022 rozpoczął się wewnętrzny kurs dla UP pt 'Savoir Vivre - zawodowy'
- W dniu 27.11.2022 rozpoczął się wewnętrzny kurs dla UP pt 'Wizaż na talerzu'
AKTUALIZACJA z dnia 05.01.2023
- W dniach 31.01.2023 - 01.02.2023 odbedzie się zewnętrzny kurs barmański dla 2 nauczycieli zawodu. Kurs odbedzie sie w Krakowie w siedzibie firmy szkoleniowej. Europejskie Centrum Gastronomii
os. Albertyńskie 1-2/13 31-851 Kraków
- W dniach 02-02.2023- 03.02.2023 odbędzie się zewnetrzny kurs dekorowania potraw dla 2 nauczycieli zawodu. Kurs odbedzie się pod adresem ul. Łany 5a, 32-020 Wieliczka.
- W dniach 18-19.02.2023 odbedzie się kurs zewnetrzny "Kuchnia hiszpańska" dla 20 UP z ZST w Miedzychodzie. Kurs odbedzie się w ZST w Miedzychodzie.
AKTUALIZACJA z dnia 09.01.2023
- W dniu 28.01.2023 w ZST w Miedzychodzie odbedzie się kolejna cześć kursu dla UP pt. " Wizaż na talerzu"
- W dniu 18.02.2023 w ZST w Miedzychodzie odbedzie się kolejna cześć kursu dla UP pt. " Savoir vivre zawodowy"
- W dniu 04.03.2023 w ZST w Międzychodzie odbedzie sie kolejna część kursu dla UP pt. 'Savoir vivre zawodowy"
AKTUALIZACJA z dnia 10.03.2023
Poniżej publikujemy harmonogramy na najbliższe miesiące realizacji projektu:
Marzec:
dieta cud - miód | 11.03.2023 | 11.00-13.15 (3) |
gotuję najlepiej jak umiem | 11.03.2023 | 13.30 - 15.00 (2) |
dieta cud - miód | 18.03.2023 | 09.30-11.00 (2) |
gotuję najlepiej jak umiem | 25.03.2023 | 11.00 - 12.30 (2) |
savoir-vivre | 04.03.2023 | 12.00 - 13.30 (2) |
wizaż na talerzu | 11.03.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
gotuję najlepiej jak umiem | 11.03.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
dieta cud - miód | 18.03.2023 | 11.00 - 12.30 (2) |
wizaż na talerzu | 18.03.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
dieta cud - miód | 25.03.2023 | 09.30 - 12.30 (4) |
wizaż na talerzu | 11.03.2023 | 11.00 - 12.30 (2) |
wizaż na talerzu | 18.03.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
savoir-vivre | 04.03.2023 | 10.30-12.00 (2) |
savoir-vivre | 11.03.2023 | 08.00-09.30 (2) |
dieta cud-miód | 11.03.2023 | 09.30-11.00 (2) |
dieta cud-miód | 18.03.2023 | 12.30 -14.00 (2) |
dieta cud-miód | 25.03.2023 | 08.00-09.30 (2) |
Kwiecień:
Warsztaty barmańskie | 01.04.2023 | 11.00 -13.15 (3) |
Warsztaty barmańskie | 15.04.2023 | 11.00 - 12.30 (2) |
dieta cud - miód | 01.04.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
wizaż na talerzu | 15.04.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
gotuję najlepiej jak umiem | 15.04.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
savoir - vivre | 22.04.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
wizaż na talerzu | 01.04.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
gotuję najlepiej jak umiem | 01.04.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
dieta cud - miód | 15.04.2023 | 08.00 - 09.30 (2) |
savoir - vivre | 22.04.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
gotuję najlepiej jak umiem | 01.04.2023 | 11.00 - 12.30 (2) |
gotuję najlepiej jak umiem | 15.04.2023 | 11.00 - 11.45 (1) |
dieta cud-miód | 01.04.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
dieta cud-miód | 15.04.2023 | 09.30 - 11.00 (2) |
savoir - vivre | 22.04.2023 | 11.00 - 12.30 (2) |
Szanowni Uczestnicy/czki projektu!
Informujemy, że w oświadczeniu uczestnika w pkt. 1 powinna widnieć prawidłowa nazwa administratora danych osobowych w odniesieniu do zbioru Wnioskodawcy WRPO 2007-2013 i 2014-2020 tj. Województwo Wielkopolskie z siedzibą przy al. Niepodległości 34, 61-714 Poznań.
Szanowni Uczestnicy/czki projektu!
Informujemy, iż z dniem 1 maja rozpoczynają się staże uczniowskie. Staże będą realizowane do 10 uczniów w terminie od 1 do 26 maja, w godzinach od 7 do 19 w Domu Pomocy Społecznej Piłka-Zaniemyślin, pod adresem: Zamyślin 2A, 64-400 Międzychód