Naszym celem jest Twój sukces!

Rodzaj inwestycji

Podniesienie kwalifikacji i kompetencji wśród min 32 (20K12M) uczniów/ uczennic oraz 2 nauczycieli (1K1M) kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych prowadzonym w Zespole Szkół Technicznych w Międzychodzie poprzez objecie wsparciem 40 (25K15M) uczniów zajeciami i kursami rozwijającymi kompetencje kluczowe dla uczniów o specjalnych potzrebach edukacyjnych (zajęcia rozwijające z j.niemickiego), doradzctwem zawodowym i przeprowadzenie  staży uczniowskich  dzięki nawiązaniu współpracy z lokalnymi pracodawcami, doposażenie 1 pracowni kształcenia praktycznego i objęcie 2 nauczycieli kształcenia zawodowego szkoleniami i kursami w okresie od 1.03.2022 - 30-06.2023

Dla kogo?

Grupę docelową stanowi 40 uczniów (25K15M)  ZST w Międzychodzie oraz dwóch nauczycieli (1K1M) ZST w Miedzychodzie.

Kwota dofinansowania

365093,41 zł

Czynniki sukcesu

- doposażenie pracowni żywienia 

Wsparcie dla uczniów:

- staże uczniowskie - 10 osób (4K6M) x 150 h

- zajęcia podnoszące kompetencje zawodowe uczniów/ warsztaty kulinarne - 30 osób (20K10M)  

- zajęcia podnoszące  kompetencje zawodowe uczniów  z zakresu obsługi gości  - 10osób (5K5M)

 - zajęcia podnoszące  kompetencje zawodowe uczniów / warsztaty barmańskie -16 osób (4K12M)

- zajęcia podnoszące kompetencje kluczowe uczniów (j.niemiecki), dla uczniów szczególnie uzdolnionych

- zewnętrzne zawodowe kursy dla uczniów zwiazane z przygotowaniem napojów - 20 osób (15K5M)

- zewnętrzne  zawodowe kursy kuchni różnych regionów - 40 osób (25K15M)

- doradztwo zawodowe dla uczniów w formie indywidualnej i grupowej - 4 grupy po 10 osób/ 8 h na grupe

Wsparcie dla nauczycieli  - Szkolenia podnoszące kompetencje gastronomiczne nauczycieli kształcenia zawodowego 

- kurs caravaningu (24h)

- kurs savoir- vivre w gastronomii (24h)

- kurs barmański (24h)

- kurs dekorownia potraw (24h)

 

Harmonogram konkursów

Rozpoczęcie konkursu
Zakończenie konkursu

Nasi partnerzy