Podniesienie kwalifikacji i kompetencji wśród min 32 (20K12M) uczniów/ uczennic oraz 2 nauczycieli (1K1M) kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych prowadzonym w Zespole Szkół Technicznych w Międzychodzie poprzez objecie wsparciem 40 (25K15M) uczniów zajeciami i kursami rozwijającymi kompetencje kluczowe dla uczniów o specjalnych potzrebach edukacyjnych (zajęcia rozwijające z j.niemickiego), doradzctwem zawodowym i przeprowadzenie staży uczniowskich dzięki nawiązaniu współpracy z lokalnymi pracodawcami, doposażenie 1 pracowni kształcenia praktycznego i objęcie 2 nauczycieli kształcenia zawodowego szkoleniami i kursami w okresie od 1.03.2022 - 30-06.2023
Grupę docelową stanowi 40 uczniów (25K15M) ZST w Międzychodzie oraz dwóch nauczycieli (1K1M) ZST w Miedzychodzie.
365093,41 zł
- doposażenie pracowni żywienia
Wsparcie dla uczniów:
- staże uczniowskie - 10 osób (4K6M) x 150 h
- zajęcia podnoszące kompetencje zawodowe uczniów/ warsztaty kulinarne - 30 osób (20K10M)
- zajęcia podnoszące kompetencje zawodowe uczniów z zakresu obsługi gości - 10osób (5K5M)
- zajęcia podnoszące kompetencje zawodowe uczniów / warsztaty barmańskie -16 osób (4K12M)
- zajęcia podnoszące kompetencje kluczowe uczniów (j.niemiecki), dla uczniów szczególnie uzdolnionych
- zewnętrzne zawodowe kursy dla uczniów zwiazane z przygotowaniem napojów - 20 osób (15K5M)
- zewnętrzne zawodowe kursy kuchni różnych regionów - 40 osób (25K15M)
- doradztwo zawodowe dla uczniów w formie indywidualnej i grupowej - 4 grupy po 10 osób/ 8 h na grupe
Wsparcie dla nauczycieli - Szkolenia podnoszące kompetencje gastronomiczne nauczycieli kształcenia zawodowego
- kurs caravaningu (24h)
- kurs savoir- vivre w gastronomii (24h)
- kurs barmański (24h)
- kurs dekorownia potraw (24h)